RSS Feed

Czy Visaxinum faktycznie pomaga na cerę?

Posted on

Visaxinum to specjalna kompozycja składników wpływających zdaniem producenta korzystnie na cerę trądzikową. Czy Visaxinum faktycznie pomaga na cerę? Cóż… zdania są podzielone.

Visaxinum kupisz w aptece, ale poczytaj jeszcze na ten temat.

visaxinum

visaxinum

Wyciąg z fiołka trójbarwnego- działa oczyszczająco. Zawiera związki flawonoidowe, miedzy innymi rutynę, która wpływa na proces przemiany materii i pomaga wyeliminować szkodliwe substancje gromadzące się w organizmie. Dzięki temu, wpływa korzystnie na stan skóry. Fiołek trójbarwny (Viola tricolor L.) – gatunek rośliny należący do rodziny fiołkowatych (Violaceae Batsch.). Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). W Polsce pospolity. Surowiec zielarski : cała roślina (Herba Violae tricoloris). Zawiera wiolutozyd, saponiny triterpenowe, śluz, alkaloid wiolinę (w korzeniach), fenolokwasy (kawowy, protokatechowy, gentozynowy, waniliowy i in.), rutynę. Fiołek trójbarwny reguluje przemianę materii, działa moczopędnie, zmniejsza łamliwość naczyń krwionośnych. Stosuje się go w zapaleniach pęcherza moczowego, kamicy moczowej, uszkodzeniu nerek przez substancje toksyczne (również przez uboczne działanie antybiotyków), w chorobie gośćcowej, trądziku młodzieńczym, wykwitach skórnych, tak zwanych wysypkach uczuleniowych, nadciśnieniu tętniczym i chorobach siatkówki oka.

Laktoferyna – białko wielofunkcyjne o właściwościach przeciwbakteryjnych i antyoksydacyjnych. Korzystnie wpływa na równowagę immunologiczną organizmu. Laktoferyna – endogenne białko globularne z grupy transferyn, o właściwościach przeciwbakteryjnych. Jako mechanizm wrodzonej odporności bazuje na wysokim powinowactwie laktoferyny do żelaza, jego wyłapywaniu i blokowaniu dostępności dla bakterii. Laktoferyna obecna jest w mleku i wydzielinach śluzowych oraz ziarnach komórek żernych, np. granulocytów.Sukces różnorodnych badań naukowych nad laktoferyną wzbudza coraz większe zainteresowanie tą substancją wśród producentów farmecutyków i żywności. Okazało się bowiem, że ta endogenna, a więc w sposób naturalny wytwarzana przez ludzki organizm proteina, ma wielokierunkowe, dobroczynne właściwości dla człowieka. Stężenie laktoferyny w ludzkim ustroju jest jednak zmienne, a zapotrzebowanie na nią okresowo podnosi się. Laktoferyna jest bioaktywnym białkiem mlecznym o wszechstronnym działaniu. Nie da się przecenić roli tej substancji. Wciąż jeszcze nie zbadano wszystkich mechanizmów jej działania, jednak szerokie spektrum jej właściwości zostało potwierdzone w badaniach naukowych. Laktoferynie przypisuje się tak różne funkcje jak działanie immunomodelujące, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwpasożytnicze, przeciwzapalne, a nawet przeciwnowotworowe. Laktoferna początkowo była znana jako ważny składnik mleka matki, którym karmi ona noworodka. Po pierwsze, dzięki niej dziecko jest zaopatrywane w niezbędne pierwiastki odżywcze. Ze względu na zdolność laktoferyny do wiązania atomów pierwiastków z grupy metali, bierze ona aktywny udział w transporcie żelaza. Niedobór żelaza jest z kolei przyczyną niebezpiecznej dla dziecka niedokrwistości. Po drugie, laktoferyna jest ważnym komponentem odporności nieswoistej (genetycznej) człowieka. Substancja ta współtworzy pierwszą linię obrony organizmu przed patogenami. Obrona taka uaktywnia się natychmiastowo po kontakcie z antygenem, lecz jest mniej precyzyjna niż odpowiedź odporności swoistej. Dla noworodka jest to jednak najważniejszy mechanizm obronny, który umożliwia jego ochronę, a także „rozruch” odporności nabywanej w dalszych fazach rozwoju.

Wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego – posiada właściwości przeciwutleniające. W kwiatach mniszka lekarskiego znaleziono substancję zwaną helenin, która może być pomocna dla osób mających problemy z widzeniem w ciemności. Kwiaty zawierają również znaczne ilości witaminy A i B2 (ryboflawina). Zaparzać garść świeżo zerwanych kwiatów w 250 ml gorącej wody przez około 20 minut. Poleca się pić 1 szklankę naparu dwa razy dziennie. W istotny sposób wpływa na mechanizmy obronne organizmu. Jest jednym z najbardziej efektywnych ziół oczyszczających. Wspomagając prawidłowe funkcjonowanie wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz nerek pomaga w wydalaniu zbędnych produktów przemiany materii wpływając korzystnie na skórę. Mniszek pospolity, mniszek lekarski (Taraxacum officinale F. H. Wigg.) – gatunek rośliny wieloletniej z rodziny astrowatych (Asteraceae). Gatunek eurazjatycki, okołobiegunowy, występuje na obszarach o klimacie suboceanicznym. Gatunek kosmopolityczny, w Polsce jest rośliną bardzo pospolitą. Występuje na całym niżu i w niższych położeniach górskich. Inne nazwy mniszka: mlecz (ze względu na sok mleczny) – jest to nazwa myląca, bowiem istnieje inny rodzaj roślin o nazwie mlecz, brodawnik (Podlasie), pępawa (okolice Sandomierza), wole oczy (Pomorze), mlycz (gwara śląska), męska stałość. Owocostan mniszka pospolitego jest potocznie nazywany dmuchawcem. Działanie: kwiat działa moczopędnie. Jego korzeń zawiera sporo soli mineralnych, zwłaszcza potasu, kwasy organiczne, sterole, różne związki cukrowe, na przykład inulinę, substancje goryczkowe (taraksacyna), cholinę. Odwar z korzeni lub nalewka pomagają w schorzeniach dróg żółciowych i kamicy żółciowej oraz przy wszystkich problemach wątrobowych. Pomaga przy kłopotach trawiennych. Dzięki interferonowi podnosi odporność organizmu, powinni więc go spożywać anemicy. Obniża poziom cholesterolu, pomaga w leczeniu miażdżycy, początków cukrzycy, otyłości, reumatyzmu i gośćca. Zalecany jest również przy chorobach skóry. Podnosi sprawność seksualną kobiet i mężczyzn.

Witamina PP – jest niezbędna dla wielu funkcji organizmu, w tym dla prawidłowego metabolizmu tkankowego . Wpływa korzystnie na procesy przemiany materii oraz wpływa na prawidłową funkcję skóry. Niacyna wchodzi w skład koenzymów NAD i NADP, które biorą udział w przemianie węglowodanów, białek, tłuszczów, w syntezie erytrocytów, hormonów m.in. insuliny utrzymując prawidłowy poziom glukozy we krwi. Utrzymuje skórę w dobrej kondycji, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie nerwów i przewodu pokarmowego. Zmniejsza stężenie złego cholesterolu (LDL), triglicerydów, zwiększa stężenie dobrego cholesterolu (HDL), rozszerza naczynia krwionośne. Podawana razem z lekami przeciwpadaczkowymi oraz obniżającymi poziom cholesterolu we krwi zwiększa ich skuteczność. Bierze udział w detoksykacji organizmu, obniża działanie toksyczne niektórych leków, np. przeciwnowotworowych. Witamina PP stosowana jest w leczeniu pelagry, choroby Meniera, hipercholesterolemii, przy migrenach, odmrożeniach, w zaburzeniach krążenia obwodowego, zawrotach głowy i dzwonieniu w uszach.

Cynk- korzystnie wpływa na układ odpornościowy. Cynk chroni komórki odpornościowe przed uszkadzającym wpływem wolnych rodników i uruchamia mechanizmy obronne ustroju. To minerał niezbędny dla dla zdrowia skory. Cynk w ciele człowieka jest pierwiastkiem śladowym, występującym w ilości 1,5 do 2,2 grama. Z tej ilości około 20% znajduje się w skórze, około 75% cynku jest w krwinkach czerwonych w postaci anhydrazy węglowej. Występuje jako składnik około 70 enzymów biorących udział w różnorodnych przemianach ustrojowych. Razem z miedzią jest składnikiem fosfatazy zasadowej, dusmutazy ponadtlenkowej, tworzy z insuliną kompleksy umożliwiające jej magazynowanie i uwalnianie. Jest niezbędny do syntezy białek i kwasów nukleinowych, zachowania kodu genetycznego, utrzymania optymalnego stężenia witaminy A w krwi i jej zużycia przez tkanki.

Wyciąg z zielonej herbaty- dzięki właściwościom antyoksydacyjnym ogranicza działanie wolnych rodników i ich niekorzystny wpływ na komórki całego organizmu.

Witamina B6- spełnia ważną role w przemianach zachodzących w organizmie: bierze udział w przemianie białek ( min. laktoferyn) i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Korzystnie wpływa na funkcjonowanie systemu nerwowego, krwiotwórczego i odpornościowego.

About these ads

About tabletki

www.AptekaOTC.pl to adres apteki internetowej polecanej wszystkim odwiedzającym ten blog. Dostępne są tam tabletki, syrop, pigułki i inne leki w dobrej cenie. A także forum i opinie. Zajrzyj apteka internetowa

13 responses »

  1. visaxinum – co by tu jeszcze dodać… Lepiej nie. Powiedzmy to otwarcie – musisz wiedzieć, iż nie ma jakiegoś cudownego, całkowicie skutecznego sposobu na pryszcze. Jest wiele środków i preparatów które często skutkują, lecz i one w niektórych przypadkach zawodzą. Co powoduje występowanie trądziku? Nieprawidłowa dieta, zaburzenia hormonalne, czy może nieodpowiednie kosmetyki zawierające środki chemiczne, które zamiast pielęgnować naszą skórę powodują pojawienie się na niej coraz więcej niedoskonałości. Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Twarz to najbardziej uwidocznione i odsłonięte miejsce na ciele, a co za tym idzie- pryszcze na twarzy są najbardziej wstydliwe. Okazuje się, że najlepszym przyjacielem trądziku są toksyny. Dlatego aby pokonać pryszcze, należy przede wszystkim pozbyć się toksyn z organizmu. Jak to zrobić? Wystarczy unikać konserwantów i innych szkodliwych substancji chemicznych. visaxinum a tak w ogóle to tyle badyle.

    Odpowiedz
  2. To chyba nie ma sensu… Chyba…. Zawiera związki flawonoidowe, miedzy innymi rutynę, która wpływa na proces przemiany materii i pomaga wyeliminować szkodliwe substancje gromadzące się w organizmie. Dzięki temu, wpływa korzystnie na stan skóry. Fiołek trójbarwny (Viola tricolor L.) – gatunek rośliny należący do rodziny fiołkowatych (Violaceae Batsch.) Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). W Polsce pospolity. Surowiec zielarski : cała roślina (Herba Violae tricoloris). Co chyba może jest pozbawione sensu Tak sądzę.

    Odpowiedz
  3. visaxinum warto coś powiedzieć. Fiołek trójbarwny (Viola tricolor L.) – gatunek rośliny należący do rodziny fiołkowatych (Violaceae Batsch.). Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). W Polsce pospolity. Surowiec zielarski : cała roślina (Herba Violae tricoloris). Zawiera wiolutozyd, saponiny triterpenowe, śluz, alkaloid wiolinę (w korzeniach), fenolokwasy (kawowy, protokatechowy, gentozynowy, waniliowy i in.) Och… bajde łej jak mówią angole i już.

    Odpowiedz
  4. visaxinum – nie warto o tym pisać. visaxinum a tak po prostu -nie warto o tym więcej pisać.

    Odpowiedz
  5. To ciekawe Zatem więc.
    visaxinum
    Wyciąg z fiołka trójbarwnego- działa oczyszczająco. Zawiera związki flawonoidowe, miedzy innymi rutynę, która wpływa na proces przemiany materii i pomaga wyeliminować szkodliwe substancje gromadzące się w organizmie. Dzięki temu, wpływa korzystnie na stan skóry. Fiołek trójbarwny (Viola tricolor L.) – gatunek rośliny należący do rodziny fiołkowatych (Violaceae Batsch.). ). Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). W Polsce pospolity. visaxinum a tak ogólnie to by było tak i hak wam w smak.

    Odpowiedz
  6. visaxinum – co by tu jeszcze dodać… Lepiej nie. Jest wiele środków i preparatów które często skutkują, lecz i one w niektórych przypadkach zawodzą. Co powoduje występowanie trądziku? Nieprawidłowa dieta, zaburzenia hormonalne, czy może nieodpowiednie kosmetyki zawierające środki chemiczne, które zamiast pielęgnować naszą skórę powodują pojawienie się na niej coraz więcej niedoskonałości. Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Twarz to najbardziej uwidocznione i odsłonięte miejsce na ciele, a co za tym idzie- pryszcze na twarzy są najbardziej wstydliwe. Okazuje się, że najlepszym przyjacielem trądziku są toksyny. Dlatego aby pokonać pryszcze, należy przede wszystkim pozbyć się toksyn z organizmu. No bo tak ogólnie to tyle.

    Odpowiedz
  7. Słyszałem że to prawda. visaxinum i wymyślmy coś Jest wiele środków i preparatów które często skutkują, lecz i one w niektórych przypadkach zawodzą. Co powoduje występowanie trądziku? Nieprawidłowa dieta, zaburzenia hormonalne, czy może nieodpowiednie kosmetyki zawierające środki chemiczne, które zamiast pielęgnować naszą skórę powodują pojawienie się na niej coraz więcej niedoskonałości. Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Dlatego aby pokonać pryszcze, należy przede wszystkim pozbyć się toksyn z organizmu. Jak to zrobić? Wystarczy unikać konserwantów i innych szkodliwych substancji chemicznych. Trudno jednak całkowicie wyeliminować je z diety. Konserwanty są częstym składnikiem wielu dostępnych na rynku produktów. Co chyba może jest pozbawione sensu Tak uważam.

    Odpowiedz
  8. Wymiękam… . visaxinum a tak ogólnie i to było na tyle.

    Odpowiedz
  9. Dodajmy kilka słów o visaxinum albo dajmy sobie spokój Fiołek trójbarwny (Viola tricolor L.) – gatunek rośliny należący do rodziny fiołkowatych (Violaceae Batsch.). Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). W Polsce pospolity. W Polsce pospolity. Surowiec zielarski : cała roślina (Herba Violae tricoloris). Zawiera wiolutozyd, saponiny triterpenowe, śluz, alkaloid wiolinę (w korzeniach), fenolokwasy (kawowy, protokatechowy, gentozynowy, waniliowy i in.), rutynę. Fiołek trójbarwny reguluje przemianę materii, działa moczopędnie, zmniejsza łamliwość naczyń krwionośnych. visaxinum a tak w ogóle -nie warto o tym więcej pisać.

    Odpowiedz
  10. Wymiękam… Tak sądzę. Zawiera związki flawonoidowe, miedzy innymi rutynę, która wpływa na proces przemiany materii i pomaga wyeliminować szkodliwe substancje gromadzące się w organizmie. Dzięki temu, wpływa korzystnie na stan skóry. Fiołek trójbarwny (Viola tricolor L.) – gatunek rośliny należący do rodziny fiołkowatych (Violaceae Batsch.). Nazwy ludowe: bratek polny, macoszka, sierotki, kwiatek Świętej Trójcy. Występuje w stanie dzikim w Europie i Azji (Zachodnia Syberia, Turcja, Iran). W Polsce pospolity. Surowiec zielarski : cała roślina (Herba Violae tricoloris). Zawiera wiolutozyd, saponiny triterpenowe, śluz, alkaloid wiolinę (w korzeniach), fenolokwasy (kawowy, protokatechowy, gentozynowy, waniliowy i in.), rutynę. O! a tak po przy okazji dajmy sobie spokój z tym.

    Odpowiedz
  11. visaxinum – nie warto o tym pisać. Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Twarz to najbardziej uwidocznione i odsłonięte miejsce na ciele, a co za tym idzie- pryszcze na twarzy są najbardziej wstydliwe. Okazuje się, że najlepszym przyjacielem trądziku są toksyny. Okazuje się, że najlepszym przyjacielem trądziku są toksyny. Dlatego aby pokonać pryszcze, należy przede wszystkim pozbyć się toksyn z organizmu. Jak to zrobić? Wystarczy unikać konserwantów i innych szkodliwych substancji chemicznych. Trudno jednak całkowicie wyeliminować je z diety. Konserwanty są częstym składnikiem wielu dostępnych na rynku produktów. Jeśli więc chcesz pokonać pryszcze , czytaj etykiety. No bajde łej jak mówią angole to tyle.

    Odpowiedz
  12. To ciekawe Tak myślę. visaxinum a tak po prostu i to tyle.

    Odpowiedz
  13. witam, stosuje ten preparat od ok 6 ms. Bardzo poprawila mi się cera. Mimo faktu, że wciąż spożywam niezdrowe produkty :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

Dołącz do 2 735 obserwujących.

%d bloggers like this: