RSS Feed

Cidrex czyli ocet jabłokowy pomaga w odchudzaniu

Posted on

CIDREX PLUS Z ZIELONĄ HERBATĄ – Ocet jabłkowy z zieloną herbatą – 40 kapsułki Zawiera substancje bioaktywne, które w połączeniu z właściwą dietą ułatwiają kontrole masy ciałą, pobudzając procesy przemiany materii, poprawiają metabolizm zwłaszcza cukrów i tłuszczów, wspomagając proces redukcji tkanki tłuszczowej korzystnie wpływają na poziom zawartości lipidów we krwi, zwłaszcza cholesterolu.

Cidrex przeznaczony dla dorosłych (z wyjątkiem kobiet w ciąży i karmiących). Preparat jest kompozycją: morszczynu pęcherzykowatego będącego źródłem organicznych związków jodu, oleju z kiełków pszenicy zawierającego niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, tiaminę i cynk, ekstrakt z zielonej herbaty – pogatego źródła naturalnych polifenoli (katechiny, flawonole, fenolokwasy) i metyloksantyn (kofeina, teofilina, teobromina), octu jabłkowego zawierającego witaminy, minerały i kwas jabłkowy oraz witaminy B6.

Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i  aminokwasów.

Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp.

Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych.

Ocet z jabłek jest ważny dla systemu nerwowego i układu krążenia. Dermatolodzy utrzymują, że ma właściwości przeciwalergiczne. Nierozcieńczony, stosowany bezpośrednio na skórę, leczy dolegliwości skórne. Używany do płukania włosów zapobiega ich wypadaniu.

W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi.

Z pozbyciem się zbędnych kilogramów boryka się aż 40% ludzi. Większość z nich próbuje odchudzać się za pomocą cudownych diet czy głodówek. Ich efekty niestety nie są długotrwałe, gdyż w większości przypadków kończą się tzw. efektem jo-jo, który w znaczący sposób destrukcyjnie wpływa na psychikę osoby otyłej. W takich sytuacjach warto skorzystać z naturalnych, znanych od lat metod wspomagających odchudzanie, które powodują utratę zbędnych kilogramów bez stosowania drastycznych diet.

Właściwości lecznicze tej przyprawy odkryto już w starożytnym Egipcie. Kleopatra zażywała rozcieńczony wodą ocet jabłkowy po każdej obfitej uczcie kulinarnej, dzięki czemu słynęła ze wspaniałej figury i dobrego zdrowia.

Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie ( po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody): na czczo, przed obiadem i przed snem. Trzeba przy tym ograniczyć spożycie soli. Kuracja trwa długo, gdyż spalanie tłuszczu odbywa się powoli, za to bez szkody dla zdrowia.

Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek.

Advertisements

About tabletki

Tabletki to strona na temat leków i preparatów zdrowotnych oraz na temat terapii i zdrowia. Zapraszam do czytania!

8 responses »

  1. Kiedyś przez tydzień próbowałam tego specyfiku, ale bez specjalnych sukcesów w utracie kilogramów

    Odpowiedz
    • „przez tydzien” hahaha nie no to Ci powiem bardzo dziwne ze przez tydzien stosowaniaq octu nie stalas sie super modelka.
      Ludzie myslcie nim cos napiszecie 😀 ale zwała

      Odpowiedz
  2. Mysle, ze ocet jablowy jest skuteczny. Rzeczywiscie picie octu brzmi dosc kontrowersyjnie, jednak jesli dotyczy to octu jablkowego mozesz oczekiwac tylko pozytywnych rezultatow. Ocet jablkowy nie tylko nie jest szkodliwy, ale pozwala poradzic sobie z wieloma dolegliwosciami. Zanim uprzedzisz sie do tego sposobu wspomagania wlasnej diety, warto przeczytac kilka slow na temat tego kontrowersyjnego wspomagacza odchudzania.

    Odpowiedz
  3. Weźcie pod uwagę, że przeznaczony jest dla doroslych (z wyjatkiem kobiet w ciazy i karmiacych). Preparat jest kompozycja: morszczynu pecherzykowatego bedacego zrodlem organicznych zwiazkow jodu, oleju z kielkow pszenicy zawierajacego niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe, magnez, tiamine i cynk, ekstrakt z zielonej herbaty – pogatego zrodla naturalnych polifenoli (katechiny, flawonole, fenolokwasy) i metyloksantyn (kofeina, teofilina, teobromina), octu jablkowego zawierajacego witaminy, mineraly i kwas jablkowy oraz witaminy B6

    Odpowiedz
  4. Ocet jablkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale takze naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomenduja go jako naturalny srodek o korzystnym dzialaniu, glownie ze wzgledu na duza zawartosc potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jablkowym jest okolo 20 najwazniejszych substancji mineralnych i mikroelementow, a takze kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, caly szereg fermentow i aminokwasow.

    Odpowiedz
  5. Piję ocet jabłkowy od kilku lat. Jedyny namacalny efekt to zwiekszone łaknienie. Być może niskie ciśnienie, mały cholesterol i duzo krwinek czerwonych to jego zasługa, ale nie sprawdzałem.

    Odpowiedz
    • Dzialanie lecznicze octu jabłkowego było znane więc już w dawnym Egipcie oraz pośród Rzymian. Kleopatra zażywała rozcieńczony woda ocet jabłkowy po każdej obfitej uczcie, dzięki czemu słynęła ze wspaniałej figury oraz właściwego zdrowia. Rzymscy legioniści podobno zawsze nosili ze sobą ów specyfik. Znana może być również niezwykła żywotność oraz tężyzna rolników ze stanu Vermont w USA, którzy pijali codziennie rano szklaneczkę rozpuszczonego z miodem oraz woda octu. Ocet jabłkowy może być wykorzystywany w medycynie naturalnej więc już od najdawniejszych czasów. Co ciekawe, produkt ów coraz dużo częściej może być rownież polecany osobom chorującym na cukrzyce, ponieważ więc już po kilku tygodniach można zauważyć spadek masy ciała i znaczną redukcję tkanki tłuszczowej. W wielu potrawach ocet jabłkowy używany może być jako dodatek do salatek oraz dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żoładkowych oraz synteze enzymów trawiennych, usuwa złogi oraz pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia sie do obniżenia wagi. Mający szerokie zastosowanie w kuchni, ocet jabłkowy to również także znakomity produkt na skórę oraz włosy. Ale to rownież nie to wszystko – z powodzeniem można jego stosować również na problemy z bezsennością, astmą, anemia, trawieniem czy może liszajami. Pełno w nim potasu, chloru, fosforu, sodu, magnezu, wapnia, siarki, żelaza, fluoru oraz krzemu, które korzystnie wpływają na organizm. Kuracja octem jabłkowym może być skuteczna. Oraz kosztuje grosze. Ocet pomaga spalić tłuszcz oraz oczyścić organizm z toksyn, a również może być znakomitym środkiem dietetycznym. Oraz to również nie jedynie dlatego, że może być blisko bezkaloryczna przyprawą, ktora jako dodatek do sałatek może zastąpić majonez. Jego kwaśny odczyn znacznie przyspiesza procesy trawienia oraz w ów sposób organizm może być w stanie spalić więcej kalorii oraz skutecznie pozbyć się nagromadzonych zapasów tłuszczów. Co więcej, ocet jabłkowy dzięki swoim wyjątkowym właściwościom posiada również korzystne działanie na prace całego układu pokarmowego. Kwas octowy zawarty w occie jabłkowym przyczynia się pomiędzy innymi do regulowania perystaltyki jelit. Jednym z pierwszych naukowców, którzy rozpowszechnili stosowanie octu jabłkowego, był amerykański prof. DeForest Clinton Jarvis. To również on odkrył profilaktyczne oraz lecznicze działanie tego produktu. Ocet jabłkowy powstaje na bazie fermentacji owoców wywołanej poprzez bakterie octowe. Jadwiga Górnicka w książce „Apteka natury” pisze, że napoje powstałe w wyniku fermentacji beztlenowej z soków owocowych i z jabłek oraz pigwy są znane pod ogólną nazwą cydru. Przygotowanie cydru może być podobne do produkcji slabego wina wytrawnego o zawartości alkoholu od 2 do 8 proc. Stosując fermentację tlenową, można otrzymać wysokogatunkowy cedrowy ocet spożywczy.

      Odpowiedz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: